Besparen op energie

  • trendiq
  • 28 February 2013 20:11

Besparen op energie

De energierekening is een punt waarop flink bespaard kan worden. Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen als ze het energieverbruik willen verminderen. We zullen hieronder een aantal punten opsommen waarop je kan letten, om zo jouw factuur naar beneden te krijgen. Wil jij ook besparen op energie dan moet je het zeker doorlezen.

Besparen op de wasmachine

Door jouw wasmachine op een lagere temperatuur te zetten kan je tot wel 35 euro per jaar besparen. Zet de wasmachine bij elke wasbeurt een tandje lager. Sommige kleding die vies is of bijvoorbeeld beddengoed moeten wel hoog gewassen worden. Bacterien worden namelijk pas gedood bij wassen vanaf 60 graden. Probeer ook altijd de wastrommel zoveel mogelijk te vullen.

U kunt ook geld besparen door geen droger te gebruiken. Hang de was op een wasrek en in de zomer kunt u deze ook buiten zetten. Naast de besparing slijt uw kleding ook minder snel. Een droger verbruikt ongeveer zeven procent van uw totale energieverbruik in. Wilt u toch de droger gebruiken kies dan een kort durend programma en stop ook hier de trommel zo vol mogelijk.

Besparen op verlichting

Vervang al uw oude gloeilampen door energiezuinige spaarlampen. Bij het kopen van nieuwe lampen moet u letten op het energielabel. Lampen met energielabel A verbruiken het minste energie. Zet in ruimtes die u niet gebruikt te verlichting zoveel mogelijk uit.

Ook het overstappen naar een andere energie leverancier kan je een besparing opleveren. Enkele goedkopere aanbieders van energie zijn BudgetEnergie en EnergieDirect. Het is vaak aan te raden om elk jaar over te stappen naar een andere leverancier. Maak elk jaar opnieuw een vergelijking op Prizewize en bekijk wat het goedkoopste alternatief voor jouw huishouden is.

Zet de verwarming eens een graadje lager, heeft u het snel koud, trek dan wollen sokken aan en een dikke trui. Doe een uur voordat u gaat slapen de verwarming alvast uit, de warmte blijft wel even hangen. Zet verder alle apparaten die op stand by staan volledig uit.

Bekijk ook eens de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen. Dit is milieu vriendelijker en bespaart op de lange termijn ook geld op uw energie rekening. Nog een investering voor de langere termijn is het laten isoleren van uw huis. Lees verder over bewust met energie omgaan op Twinkelweb.


Reageer