Apenheul kortingscode

Apenheul kortingscode

Apenheul kortingscode Als mens lijken we in bepaalde opzichten op de apen. Misschien is het juist ook wel daarom dat we er zo graag naar kijken. De Apeldoornse Apenheul speelt handig op die fascinatie in. Het park werd in 1971 opgericht door Wim Mager. Wat begon als een hobby, werd al snel een serieuze aangelegenheid. Hij startte in eerste instantie met twee dwergaapjes, nog niet wetend waar het ooit zou eindigen. Maar inmiddels is het aantal apensoorten die er wonen behoorlijk uitgebreid.

Loop rond tussen de apen
De meest bijzondere plekken van de Apenheul, zijn die stukken waar de apen los lopen. De oprichter van het park geloofde niet in kooien en wilde dat de bezoekers de dieren in een natuurlijke omgeving zagen. Nog altijd is dit gegeven de kracht van het park. Al bij binnenkomst maak je kennis met kleine aapjes die overal om je heen lijken te zijn. Ze rennen en springen er vrolijk op los. Soms rennen ze zelfs via de bezoekers de volgende boom in. En zoveel vrolijkheid om je heen werkt niet alleen aanstekelijk bij de kinderen. Zeker wanneer het voedertijd is, komen de apen van alle kanten om hun eten te bemachtigen. Het is een waar schouwspel.

Apen in alle soorten en maten
Wanneer je in de Apenheul loopt, realiseer je pas hoeveel soorten apen er op de wereld zijn. En tevens zie je hoe ontzettend veel ze soms van elkaar verschillen. Er zijn de grote gorilla's en orang-oetans die indruk maken met hun stoere gedrag. De mannetjes proberen duidelijk te imponeren. Iets wat soms behoorlijk goed lukt. De ringstaartmaki's zijn daarentegen snel en behendig. Maar ook kun je er apen bewonderen waarvan de soort in het wild ernstig bedreigd worden, zoals de bijzondere blauwoogmaki.

De Apenheul is een wereld op zich. De vrolijke, bijzondere en indrukwekkende apen geven je een kijkje in hun leven. Een leven met zoveel mogelijk vrijheid, zonder kleine kooien. En dat maakt een bezoek aan het park onvergetelijk. Van groot tot klein, iedereen vermaakt zich bij de Apenheul.

  1. Alle
  2. Actief
  3. Verlopen